22 Aralık 2011 Perşembe

Komutan Marcos

Zapatista ulusal kurtuluş ordusunun yardımcı komutanı Subcomandante Marcostan söz etmek istiyorum. Ordudan uzun uzun bahsetmeyeceğim linkden gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz fakat kısaca söz etmek gerekirse Meksikada kuruldular. Meksikaya karşı bağımsızlık savaşına girdiler. Hiçbir ülkeden silah yardımı almadılar. Gerilla ordusu görünümünde olsalarda tam özelliklerini hiçbir zaman taşımadılar. 1994 yılından sonra ise silahı bırakıp sözlerle mücadelelerine devam etme kararı aldılar ve bunu yazmamdaki amaç tarihte bilinmesi gereken önemli bir güç olduklarıdır. Marcostan bahsetmek gerekirse onun bir sözünü paylaşmak istiyorum aslında.
Komutan Marcos Amerikan istihbarat servisinin hakkında çıkardığı '' Marcos bir eşcinseldir'' dedikodusuna şahane bir yanıt vermiştir.

'' Marcos, San Franciscoda bir eşcinseldir, Güney Afrikada bir zenci.. İspanya'da anarşisttir, Fransa'da bir cezayirli.. Mexico citynin teneke mahallesinde bir çetecidir.. Savunma bakanlığında uzlaşmacı, soğuk savaş sonrası çağda bir komünisttir.. Grev yapmaya yeltenmeyen sendikada grevcidir.. Gecenin ilerleyen saatlerinde metroda yalnız başına bir kadındır.. Topraksız bir köylü, işsiz bir işçidir.. Serbest piyasacılar arasında bir muhaliftir.. Kitabı ve okuyucusu olmayan bir yazardır.. vee tabii Güneydoğu Meksika dağlarında bir zapataisttir..''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder